In de ideale situatie zou u nauwkeurig kunnen voorspellen wanneer uw motor aan vervanging toe is, maar helaas is de praktijk anders. Het beste advies is dan ook de motor te vervangen voor dat het zover is. U voorkomt daarmee niet alleen dat u midden in het vaarseizoen niet meer van uw schip kunt genieten, maar het onderhouden en blijven repareren van uw oude motor is ook erg prijzig en vaak niet de juiste keuze.

Met het op tijd plannen van hermotorisering bespaart u dus veel geld, maar dit geeft u ook de mogelijkheid u goed te oriënteren tussen de verschillende dealers, motoren en prijzen. Het samenwerken met de juiste dealer is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste motor. Wat veelal over het hoofd wordt gezien is dat hermotoriseren meer omvat dan alleen een nieuwe motor. Diverse systemen zijn op de motor aangesloten die allemaal goed moeten worden afgestemd, zoals de elektra die tegenwoordig een steeds grotere rol speelt. Naast het vervangen van de motor denken wij dat het verstandig is de gehele installatie tegen het licht te houden.

Hermotorisering is een kostbaar en ingrijpend project, en verdient naar onze mening daarom ook veel ervaring en aandacht. Voor meer informatie over het hermotoriseren van uw schip nodigen wij u dan ook van harte uit om een afspraak met ons te maken en adviseren we u graag persoonlijk over het maken van de juiste keuzes.