shade

Winterberging overdekt

Geachte watersporter,

Op deze site vindt u ons formulier voor de overdekte winterberging. Naast een uitstekende stalling verzorgt een vakkundig team van enthousiaste medewerkers alle denkbare en wenselijke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan uw schip. De winterstallingperiode is hier een goede gelegenheid voor, zodat u in het nieuwe seizoen weer veilig en optimaal van uw schip kunt genieten.
Op het winterbergingformulier kunt u aangeven welke werkzaamheden u wilt laten verrichten. Aanvullende informatie en tarieven vindt u onder de desbetreffende info. Tevens geven wij een aantal adviezen en voorschriften voor het goed en veilig stallen van uw schip.

Onderaan deze pagina vindt u de link naar het digitale formulier. Wij verzoeken u het formulier zo volledig en duidelijk mogelijk in te vullen, waarbij extra ruimte is gelaten voor uw speciale wensen.
Ter definitieve bevestiging ontvangt u een ontvangstbevestiging en een kopie van uw winterbergingformulier, waarna wij overgaan tot het plannen van de werkzaamheden aan uw schip.

Soms komt u in de tekst de volgende afbeelding tegen : i
Hieronder vindt u technische informatie en mogelijke prijsindicatie.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan vooral contact met ons op waarbij e-mail onze voorkeur heeft.

Met vriendelijke groet,
YACHTSERVICE VAN SWAAYB.V.
handtekening
Laurens van Swaay

Algemene adviezen en voorschriften

 1. Gezien de drukbezette winterplanning ontvangen wij uw opdracht voor de uitvoering van diverse werkzaamheden graag zo vroeg mogelijk. Van opdrachten die wij na 1 december ontvangen kunnen wij niet garanderen dat alle werkzaamheden voor 1 mei uitgevoerd zullen worden.
 2. In verband met externe factoren (o.a. weersomstandigheden) waarvan Yachtservice van Swaay afhankelijk is, wordt er gewerkt met een weekplanning. Wij verzoeken u de voorkeursdata van uit en te water laten zo snel mogelijk vast te leggen. Bij de keuze voor winterberging overdekt wordt gewerkt met weekcombinaties. Wanneer uw schip 'vroeg' (ca. begin oktober) wordt gestald kan uw schip pas 'laat' (ca. eind april) te water. In het winterbergingformulier kunt u hierbij 2 voorkeuren aangeven.
  In de week van het te water laten van uw schip zijn vanaf vrijdag 17u00 de door u opgegeven werkzaamheden afgerond en heeft onze eindcontrole plaatsgevonden.
 3. Wanneer u de keuze maakt voor overdekte berging van uw schip is het niet toegestaan gasflessen en losse benzinetanks aan boord te laten. Gelieve deze vooraf te verwijderen. Tevens dienen de accupolen te worden losgekoppeld, niet eerder dan dat het schip op de kant staat.
  Indien gewenst kunnen wij dit voor u verzorgen.
 4. Voordat u het schip op de wal laat zetten, adviseren wij u alle dieseltanks geheel te vullen.
 5. Wij maken u erop attent dat de berging en opslag van uw schip voor eigen risico geschiedt. Wij adviseren u daarom het schip tijdens deze periode afdoende te verzekeren.
 6. Het laten uitvoeren van werkzaamheden aan uw schip door derden is zonder uitdrukkelijke toestemming van Yachtservice van Swaay niet toegestaan. Voordat u start met het zelfstandig uitvoeren van eigen werkzaamheden verzoeken wij u het werfreglement meer info te raadplegen en Yachtservice van Swaay te informeren over uw plannen.
 7. Service / reparatie aan inboard benzinemotoren, buitenboordmotoren, hekdrives en watermakers sluiten niet aan bij onze technische competenties. Indien gewenst kunt u dergelijke service / reparatie als extra werkzaamheden opgegeven waarbij wij andere specialisten voor u kunnen inschakelen.
 8. In verband met het veilig en verantwoord hijsen van uw schip is het noodzakelijk dat alle sleutels, inclusief de sleutels van de bakskisten, minimaal 1 week vooraf aan uw opgegeven voorkeursweek bij ons aanwezig zijn. De blindstop voor het log dient bij de loggever aanwezig te zijn.
  U bent van harte welkom persoonlijk aanwezig te zijn tijdens het hijsen van uw schip.
  Helaas kunnen wij i.v.m. externe factoren, zoals o.a. weersomstandigheden, een exacte dag- en tijdsplanning niet garanderen. Hopelijk heeft u hier begrip voor.
 9. In verband met onze voorbereidende werkzaamheden stellen wij het op prijs uw schip 1 week voorafgaande aan de geplande week waarin uw schip op de kant wordt gestald, beschikbaar te hebben.
 10. Indien uw vaste thuishaven niet Jachthaven Bruinisse is bieden wij u in samenwerking met Jachthaven Bruinisse B.V. de service van een tijdelijke ligplaats, zonder extra kosten, uiterlijk 1 week voor de week waarin uw schip uit het water wordt gehesen en uiterlijk 1 week na de week waarin uw schip te water wordt gelaten. Wij verzoeken u zich bij aankomst te melden bij de havenmeester van Jachthaven Bruinisse B.V. en op kantoor bij Yachtservice van Swaay B.V..
 11. Openingstijden van de overdekte winterberging
  Maandag t/m vrijdag08u30 - 16u30
  Zaterdag 09u30 - 15u30
  Zondag gesloten

Winterbergingformulier overdekt