shade

Overwinteren in het water

Geachte watersporter,

Op deze site vindt u ons formulier voor het overwinteren te water. Een vakkundig team van enthousiaste medewerkers verzorgt alle denkbare en wenselijke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan uw schip. De winterperiode is hier een goede gelegenheid voor, zodat u in het nieuwe seizoen weer veilig en optimaal van uw schip kunt genieten. Op het digitale formulier kunt u aangeven welke werkzaamheden u wilt laten verrichten. Aanvullende informatie en tarieven vindt u onder de desbetreffende info. Tevens geven wij een aantal adviezen en voorschriften voor het goed en veilig stallen en onderhouden van uw schip.

Onderaan deze pagina vindt u de link naar het digitale formulier. Wij verzoeken u het formulier zo volledig en duidelijk mogelijk in te vullen, waarbij extra ruimte is gelaten voor uw speciale wensen.
Ter definitieve bevestiging ontvangt u een ontvangstbevestiging en een kopie van uw winterbergingformulier, waarna wij overgaan tot het plannen van de werkzaamheden aan uw schip.

Soms komt u in de tekst de volgende afbeelding tegen : i
Hieronder vindt u technische informatie en mogelijke prijsindicatie.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan vooral contact met ons op waarbij e-mail onze voorkeur heeft.

Met vriendelijke groet,
YACHTSERVICE VAN SWAAYB.V.
handtekening
Laurens van Swaay

Algemene adviezen en voorschriften

 1. Gezien de drukbezette winterplanning ontvangen wij uw opdracht voor de uitvoering van diverse werkzaamheden graag zo vroeg mogelijk. Van opdrachten die wij na 1 december ontvangen kunnen wij niet garanderen dat alle werkzaamheden voor 1 mei uitgevoerd zullen worden.
 2. In verband met externe factoren (o.a. weersomstandigheden) waarvan Yachtservice van Swaay afhankelijk is, wordt er gewerkt met een weekplanning. Wij verzoeken u de voorkeursdata zo snel mogelijk vast te leggen.
  Bij het overwinteren te water houden wij een marge van 2 weken aan, wat betekent dat wij uiterlijk 2 weken na uw aangegeven beschikbare datum de opgegeven werkzaamheden m.b.t. het winterklaar maken van uw schip afgerond zullen hebben.
  Dezelfde marge wordt aangehouden 2 weken op voorhand van uw aangegeven gereed datum m.b.t. de opgegeven werkzaamheden voor het in bedrijf stellen van uw schip. In deze tussenliggende periode kunnen wij het ontstaan van vorstschade echter niet volledig uitsluiten.
  Op uw aangegeven voorkeursdatum waarop het schip gereed dient te zijn, zijn de door u opgegeven werkzaamheden afgerond en heeft onze eindcontrole plaatsgevonden.
 3. Wij adviseren u alle dieseltanks geheel te vullen.
 4. Service / reparatie aan inboard benzinemotoren, buitenboordmotoren, hekdrives en watermakers sluiten niet aan bij onze technische competenties. Indien gewenst kunt u dergelijke service / reparatie als extra werkzaamheden opgegeven waarbij wij andere specialisten voor u kunnen inschakelen.
 5. In verband met het plannen van onze werkzaamheden is het noodzakelijk dat alle sleutels, inclusief de sleutels van de bakskisten, vooraf aan uw opgegeven voorkeursweek bij ons aanwezig zijn.
 6. Ten aanzien van het winter/zomerklaar maken van motor, generator, drinkwatersysteem en overige vorstgevoelige systemen betrachten wij de grootst mogelijke zorg. Bij het 'overwinteren in het water' kunnen wij het ontstaan van mogelijke vorstschade niet voor 100% uitsluiten. Helaas kunnen wij hiervoor dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden.
 7. Openingstijden van Yachtservice van Swaay
  Maandag t/m vrijdag08u00 - 17u00
  Zaterdag 09u00 - 16u00
  Zondag gesloten

Overwinteren in het water